torstai 9. heinäkuuta 2015

Parmesaanikanaa


Lidlistä tarttui matkaan parmesanjuustoa enkä ole sitä juurikaan käyttänyt, ajattelin sitä salaattiin raastaa, mutta päädyinkin höyläämään sen kanan kuorrutteeksi :) ja kaveri vinkkasi, että se sopii myös mantelijauhojen seassa panerointiin..sitäkin täytyy siis kokeilla! :) kalapuikot olen leivittänyt nyt tähän asti pelkällä muna-mantelijauho-mausteet seoksella. Juusto tuo varmasti hyvää makua kun on aika voimakas.

Uuunijuureksissa oli bataattia, porkkanaa, lanttua ja sipulia. Kylmän kastikkeen tein ranskankermasta ja kermaviilistä, lehtipersiljasta, ruohosipulista ja persiljasta. Olipas se taas raikkaan hyvää! mä voisin syödä näitä kylmiä kastikkeita lusikalla ilman ruokaakin! :D kesäisin varsinkin tuntuu ettei kaipaa niinkään lämpimiä kastikkeita vaan kylmiä ja raikkaita. 


UUNIJUUREKSET: 
porkkanaa
lanttua
sipulia
bataattia
punajuuria (unohtui pöydälle) ;) 
hunajaa (ei välttämätön)

-kuumuutta kestävää oliiviöljyä, mausteita, uuniin 200astetta kunnes ovat pehmenneet mutta vielä napakoita.
-Itse laitoin pienen lorauksen hunajaa tuomaan makeutta kasviksiin 

PARMESAANIKANA:
broilerin maustamattomia rintafileitä/sisäfileitä 
1pkt lidlin Grana Padano-juustoa (ei mennyt kaikki) 
mausteita, oliiviöljyä

-pyörittelin broilerin sisäfileet ensin öljyssä ja mausteissa, paistoin pannulla kookosöljy-voiseoksessa värin pintaan ja laitoin uunivuokaan. Höyläsin juustosta lastuja kanojen päälle että peittyivät kunnolla,
-uuniin 200astetta n.10min kunnes juusto on sulanut. 

YRTTIKASTIKE: 
1prk ranskankermaa
1prk kermaviiliä 
nippu ruohosipulia
nippu persiljaa
nippu lehtipersiljaa
½sitruunan mehu
suolaa ja mustapippuria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti