sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Äitienpäivän herkut


Ehkä vuoden ihanin aamu herätä :) Lapset odottaneet monta päivää koska on se äitienpäivä, että saisi laulaa ja antaa ihanat askartelut. 
Osasin vähän jo odottaa kukkakortteja, salaisuudet kun ei tahdo pysyä salassa ihan loppuun saakka ;)
Harmittelin aamulla, ettei meillä ole banaaneja, ei saada lemppari banaanilettuja aamupalaksi, onneksi vastaan tuli näiden ihanien kreppien ohje ja niihin löytyi kaikki aineet, sitten tuumasta toimeen!
Täytteenä oli mansikoita, vadelmia, mustikoita, cashewpähkinöitä, parapähkinöitä ja saksanpähkinöitä, loraus luomu hunajaa kruunaa kaiken <3 


Aikaisemmin viikolla lueskelin "Raakaleipurin parhaat kakut" kirjaa ja sieltä tuli vastaan raaka mustikkapiirakan ohje, muistin, että edellisestä vanilja-vadelmaraakakusta jäi pieni ylijäämä pohja pakastimeen ja hyödynsin sen tähän. Tätä meinaan tehdä omalle äidille tänään ja viedä kahvipöytään :)
Saman voisi tehdä vadelmilla ja mansikoillakin, niin ihanan helppo ja maukas, voittaa vehnäjauho mustikkapiirakan mennen tullen! Alkuperäinen ohje on tehty 20cm vuokaan, laitan sen kokoisen piirakan ohjeen, tätä kannattaa kerralla tehdä riittävästi, on niin hyvää! :) tärkeintä on muistaa laittaa pähkinät hyvissä ajoin likoamaan niin täytteestä saa samettisen pehmeän, liotin 1½h ja se riitti oikein hyvin.


KREPIT 10-12kpl
halkaisija 28cm

1dl luomu perunajauhoja
2,5dl vissyä
8 munaa
100g voisulaa(mulla oli suolatonta voita)
ripaus suolaa (ei välttämätön jos voi on suolaista)
½tl vaniljaa
½tl kardemummaa
voita paistamiseen

-sekoita taikina ja anna hetken turvota, itse paistelin voissa, 1dl taikinaa/lettu, sopivan ohuita mutta hyvin pystyi kääntämään



RAAKA MUSTIKKAPIIRAKKA

POHJA:
5dl kookoshiutaleita
1dl taateleita
ripaus suolaa

MUSTIKKATÄYTE:
3dl sulaneita tai tuoreita mustikoita
2rkl psylliumia (en usko, että tarvitsee näin paljon, lisäile pikkuhiljaa)
(1tl hunajaa)

VANILJATÄYTE:
4dl liotettuja cashewpähkinöitä
½dl hunajaa
1 sitruunan mehu
1tl vaniljaa 
ripaus suolaa 

-jauha monitoimikoneessa tai tehokkaassa blenderissä pohjan ainekset keskenään massaksi ja painele vuoan pohjalle. Taikina on sopivaa kun voit muotoilla siitä pienen pallon joka pysyy kasassa 

-Soseuta mustikat ja lisää psylliumia teelusikallinen kerrallaan, kunnes on sopivan jämäkkää. Käytin puhdistamon todella hienoksi jauhettua psylliumia. Itse lisäsin tl hunajaa makeutukseksi, ei ole pakollinen.
-Huuhtele pähkinät hyvin ja blendaa sekaisin muiden aineiden kanssa, lisää tarvittaessa tilkka vettä, että saat täytteestä tasaisen.
Levitä mustikkakerroksen päälle, koristele mustikoilla ja sitruunamelissan tai mintun lehdillä ja nauti! :) 



Tuliaisia omalle äidille :)


Paljon onnea ja aurinkoa kaikille äideille! <3 

2 kommenttia:

  1. Voi tuota mustikkapiirakkaa pitää kokeilla! Eli käsitinkö oikein, tuo ohje on sopiva 20 senttiseen vuokaan? :)

    VastaaPoista
  2. Joo, itse en tajunnut mitata tuota mun vuokaa onkohan se 20cm, mutta laitoin mustikoita 4dl ja puhdistamon psylliumia 3tl, täytettä tuli sopivasti ja oli hyvä koostumus

    VastaaPoista