torstai 4. kesäkuuta 2015

Mantelileivät ja Lohiburger

                           Eilen onnistuneesta mustikkapiirakasta innostuneena tein iltapalaksi vielä mantelileipiä, laitoin tällä kertaa sekaan vähän oreganoa, sopii hyvin! Kinkku-juusto höysteillä maku muistutti pizzaa, mutta leipä sopi tähän burgeriinkin tosi hyvin! Tein kermaviilistä, valkosipulista, yrteistä(tilli, persilja, ruohosipuli) ja sitruunasta raikkaan kastikkeen. Välissä on lohen ja kastikkeen lisäksi frisee salaattia, kermajuustoa, punaista ja keltaista paprikaa.


Mantelileivät 6kpl: 

2kpl kananmunia
2rkl turkkilaista jogurttia/rahkaa/creme fraichea 
2rkl kermaa
2dl mantelijauhetta
150g (1pss) punaleimaemmentalraastetta 
1-2tl leivinjauhetta
2-3tl pofiberiä tai psylliumia
kuivattuja yrttejä tai mausteita jos haluat 
päälle seesaminsiemeniä ja kurpitsansiemeniä 

-vatkaa munien rakenne rikki, sekoita loput aineet sekaan ja tee kasoja pellille. n. 1rkl taikinaa/leipä, leviää uunissa. 
-uunissa 200 astetta ja paista 10-15min, 
-jätä leviämisvara ellet halua isoa peltileipää ;) Joskus laitan koko taikinan pellille ja leikkaan paloiksi sitten jäähtyneenä. Tämä pohja sopii myös pizzan ja suolaisten piirakoiden tekoon, silloin täytyy muistaa esipaistaa! 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti